Comparteix

Concorreguda festa de l'Escola La Mercè amb motiu de la festivitat de la seva patrona

28/09/2011

L’Escola La Mercè va celebrar, dissabte, la festivitat de la seva patrona. Amb motiu de la commemoració del 150è aniversari de l’arribada de les mercedàries a Martorell, el bisbe de la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés va oficiar la missa a la parròquia de Santa Maria. En la celebració el van acompanyar Mossèn Juan Pere, secretari general del bisbat; els actuals preveres de Martorell, Pere Corbera i Rafa; Mossèn Miquel Raventós, prevere que havia estat a Martorell i l’arxiprest Juan Ramon Bullit, que també havia estat prevere de Martorell.

A més, hi van assistir la Mare General de les Mercedàries Missioneres de Barcelona, Marisa Carrión i la Mare Provincial Teresa Caballero; l’alcalde de Martorell, Salvador Esteve, regidors de l’equip de govern de l’Ajuntament de Martorell i Carles Armengol, representant de la Fundació Escoles Cristianes de Catalunya.

Himne dels 150 anys de La Mercè
Durant la litúrgia va cantar la Coral Ars Nova de Martorell acompanyada per un grup instrumental format per alumnes i professors de l’escola La Mercè amb la interpretació de l’Himne dels 150 anys de La Mercè i els Goigs de la Mare de Déu de la Mercè. En acabar la celebració, la titular de l’escola, Montserrat Domènech i el director del centre, Josep Anton Garrido, van lliurar una ceràmica commemorativa dels 150 anys de l’escola La Mercè.
Després de la missa, a la capella de l’escola, es va descobrir el plafó de ceràmica elaborada per alumnes, pares i professors de l’escola sota la coordinació de l’Associació d’Exalumnes i Museus de Martorell. Josefina Lladó, presidenta de l’Associació d’Exalumnes, va explicar que “aquest plafó representa la inspiració que la Mare de Déu de la Mercè va donar a Pere Nolasc per la fundació de l’Orde de la Mercè”.

Sardana dels 150 anys de La Mercè
Seguidament, al gimnàs de l’escola (era previst a la plaça de la Mare Sant Ramon, però la pluja ho va impedir), alumnes de 4t de primària de l’escola van ballar la “Sardana dels 150 anys de La Mercè composada per Tomàs Gil, que va ser present en l’acte, amb la cobla d’Olesa de Montserrat. La ballada de sardanes va ser organitzada per l’Associació d’Exalumnes de l’escola La Mercè i la Secció Sardanista de Martorell.