Capçalera informadordemartorell.cat
Pàgina principal >> Societat anònima >> Violència informàtica
Noticia
Comparteix

Violència informàtica

28/03/2011

El llibre El arte del ruido de Pep Torres (Editorial Plataforma, 2011) tracta sobre com aconseguir que diferents temes tinguin una notable repercussió mediàtica. Segons l'autor, una d’aquestes estratègies consisteix en encarregar estudis estranys que generin l’interés dels mitjans, precisament gràcies a les seves rocambolesques conclusions. Això et pot permetre encetar campanyes de màrqueting o dur a terme altres polítiques de comunicació amb el mínim cost. El primer d'aquests estudis del que parla el llibre em va sobtar perquè crec que, d'una o altra manera, tots ens podem sentir reflectits. L'estudi asegura que les errades provocades per un ordinador provoquen actituds violentes en el 43,4% d'usuaris. El 32,2% dels entrevistats afirma que ha arribat a sacsejar algun component del seu equip informàtic. Endevinen quin és el perifèric més maltractat? Efectivament, amb el 32,2% és el pobre ratolí. Compte amb els inalàmbrics perquè poden volar per la finestra.

A més a més, l’informe assegura que el 51,3% dels usuaris insulten amb freqüència l’ordinador. He de dir que no m’imagino com es pot insultar a un ordinador. Em cago en la mare de la teva placa base! O potser: Gilibits, xuclaRAMS, tontUSB! O per què no: et pots fotre el teu terabyte pels teus coll..ns de slots! Déu n’hi do. Pobres ordinadors. Si no es pengen mai. Mai et deixen sense la feina de les dues darreres hores. Mai es moren els discs durs. Mai et surt una bonica pantalleta blava just el dia que has de lliurar un treball. A més a més, estic segur que mai ens hem recordat de la mare de Bill Gates o de Steve Jobs quan ens han sortit missatges d’error. I és que moltes vegades he desitjat que em sortís un missatge de vol enviar a prendre pel sac aquesta porqueria d'ordinador i comprar-se un de nou més econòmic que el que té ara i amb més prestacions? Visca l'obsolescència programada!
 
El llibre continua amb més estudis: un 8% dels espanyols no es renta les mans després d'haver anat al lavabo. Ho sento però no m'ho crec. Després de molts anys de compartir aquestes estonetes amb altres mascles, puc afirmar que la xifra resulta extremadament petita. Com diria House: el principal paradigma de l'ésser humà és que la gent menteix. En aquests estudis molt poques persones diuen la veritat. Què esperen que diguin? No, és clar, com vols que em renti les mans? Que m'esquitxa pipí? Res, home, si es aigua. Una mica groga, però aigua al cap i a la fi. Al final et planteges si Torrente tenia raó quan va dir que ens hem de rentar abans d'anar al lavabo com a signe de respecte cap a la nostra... bé, canviem de tema. El cas és que no sé si el Rei recorda aquest estudi quan ha de donar la ma a tantes persones. Tampoc sé si el Rei pertany al 92% o al 8%. Això sí, vull fer una crida, no importa si sou reis o ciutadans anònims: renteu-vos les mans, cagun la tarja gràfica!
  ContacteaTotArreu.com | © informadordemartorell.cat