Apunts

De l’entrevista feta al nou conseller de Sanitat, l’independent Boi Ruiz, on el contingut de fons, girava entorn de les seves responsabilitats, (que no entraré a comentar), en destacaré la resposta que va fer a l’entrevistador a la pregunta. Que l’ha motivat a acceptar el nomenament de conseller que l'hi va fer el P president de la Generalitat, Artur Mas, va contestar dient, “fa 20 anys que tinc càrrecs de responsabilitat en la gestió sanitària privada i en la privada/concertada catalana, i en fa molts que estic fent propostes per millorar-ne la gestió, no hauria sigut fidel als meus principis, si ara que puc tenir l'ocasió d'aplicar-les defugis de la responsabilitat, i amb molt de gusta l'hi vaig dir sí”.

Fa unes setmanes va ser ordenat nou bisbe a la diòcesi de Solsona, Mons. Xavier Novell, el nomenament en sí no és notícia. Sí que ho és, el que sigui tant jove, té 41 anys, també ho és que abans de capellà fos en-ginyer, i que la diòcesi on exercira; serà la terra on va néixer, on ha exercit de capellà i on el coneix molta gent: ja se l’ha anomenat un bisbe sobre el terreny. Les seves primeres paraules adreçades als seus van ser “us convoco ja des d’avui, a l’obra més extraordinària que mai s'hagi vista a les nostres comarques des que foren evangelitzades fa molts segles, us convoquem a una nova evangelització, extensa i profunda que permeti fer d'aquesta terra una terra de sants. No tingueu por d'obrir de bat a bat el vostre cor a Crist. Ell no us prendrà res! Ell us donara en abundància allò que tants busquen en el plaer i en el diner”.

Crec hi ha un cert paral·lelisme en les paraules dels dos, el polític ens parla de redreçament del país, el bisbe ens demana un forta recuperació dels valors de la persona. En els dos, traspua una gran carrega de compromís, d’il·lusió i confiança en ells mateixos, i en la gent que hauran d'administrar i servir. No són però, les úniques veus que ara sentim demanant-nos, confiança i no tenir por. Jo, que ja sóc gran, confio en les persones valentes, experimentades i noves, en els que a pesar de les di-ficultats que estem vivint, han tingut la fermesa d’acceptar responsabilitats. Amb il·lusió, coratge i solidaritat; generarem benestar i felicitat per als que la reben, però també per els que la donen. Ajudem i confiem.

  ContacteaTotArreu.com | © informadordemartorell.cat